1987:  Liefde is ....

Korte inhoud

"Liefde is" gaat over een deftige familie,die een huisknecht heeft uit de mindere klasse.
De dochter wordt op hem verliefd wat de moeder niet aanstaat,
de vader heeft een verhouding met haar beste vriendin
en moeder is ook wel met de vriend des huizes druk.
Hendrik de huisknecht weet alles en chanteert de hele familie.

Het geld wat Hendrik verdient met zijn chantagepraktijken wordt uiteindelijk gebruikt voor de bruiloft met zijn geliefde, de dochter dus, nadat hij alles heeft opgebiecht.

Het was ook een stuk waarin Het Anker, De voetbalclub WVF en de plaatselijke sigarenwinkel in voorkwamen.

Het was een stuk van 30 minuten.

Het stuk werd geschreven door Wichert aan het Rot, en werd opgevoerd op de eerste Culturele Dag, die (op initiatief van Wichert) in Het Anker op 10 januari georganiseerd werd om nieuwe bewoners (uit Stins) te laten kennismaken met alle verenigingen uit oud-Westenholte.

Op die zogenaamde "Tien-En" werden demonstraties gegeven door de voetbalvereniging, volksdansen, volleybal, Turnlust, tennisclub, zang en vriendschap, Excelsior, badminton, de carnaval-raad van Elf en natuurlijk de wijkvereniging en toneel.
Verder stonden er stands van de politie, tafeltennis, vrouwenbond, de schildersgroep, biljarten en nog enkele andere particulieren.

De spelers

Gerbra uit de Hoogte: